gallery/w_bal

Fitxa tècnica

 

Títol: Balèria i l'Amazona

Autor: Pere Morey

Idioma: Català

Editorial: Edicions Balèria

Col·lecció: Balèria Juvenil

Nº Pàgines: 80

Data publicació: Desembre 2016

ISBN: 978 - 84 - 946179 - 2 - 8

Dipòsit Legal: PM 1367 - 2016

PVP: 12€

 

Quan Bernat Roquer era al·lot va rebre d’un sacerdot egipci enterrat a Cala Bóquer l’anell de Boken Rau, amb el qual pot viatjar pel temps.
Ara va amb els seus néts al segle IV, per veure la basílica i el poblat de Son Peretó quan encara estaven habitats.
Allà coneixen la jove cristiana Balèria, la valenta amazona Hipòlita, les temibles Erínies i altres personatges, alguns dels quals existiren realment, i els ajudaran a defensar l’illa contra els vàndals, sense altres armes que el seu enginy... i l’ajuda del Drac de la Cova.
També coneixeran un ésser d’una altra dimensió que els donarà un missatge molt inquietant.
La narració està construïda a partir dels objectes i esquelets trobats a les excavacions fetes a Manacor, als quals la història dóna vida i acosta al lector... de qualsevol edat.

Pere Morey (Palma, 1941)


El seu treball com a exportador de productes de les Balears l’ha fet treballar arreu del món, fet que es reflecteix en els seus relats.

 
Ha escrit contes, novel·la negra i, sobretot, novel·la històrica, amb títols com Pedres que suren (1984), Mai no moriràs, Gilgamesh! (1992), El llaüt de vela negra (1993) i dues continuacions: La magrana de foc (2013) i Moros a la costa! (2015). La metgessa càtara (2002) i la seva continuació, Pirènia, el país que mai no va existir (2009). Pel 300 aniversari de la Guerra de Successió va publicar La darrera canonada (2015).


Entre d’altres premis, la seva obra ha estat guardonada amb el Joaquim Ruyra i el Premi de la Generalitat a la millor obra juvenil per Pedres que suren, o el Joanot Martorell per La ciàtica de Mossèn Blai.
Col·labora en diferents programes de ràdio i televisió i, des del 2001, és el president dels Amics del Museu de Mallorca.


És soci d’Honor de l’ Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

gallery/institut_estudis_balearics